Sunday, November 15, 2009

tak akan..


Apa yang harus saya buat untuk melegakan sakit hati saya ni. Saya masih tak boleh nak hapuskan dendam saya pada die. rasa macam kalo ade kesempatan nnt, nak je saya bunuh die. Baru puas hati saya. Bilalah dia tu nak sedar dia tu dah ade anak bini n bukan sorang isteri tapi dua. Kenape die mesti nak cari pepuan lain untuk puaskan nafsu die. y ehh lelaki ni tamak sangat!! Memang dia tak gangu saya lagi tapi dia dah kenakan saya dulu. saya tak mau lihat pepuan lain tertipu dengan die jugak. Ape patut saya buat sekarang?? Saya masih tak mampu lagi nak bergerak sendiri untuk puaskan hati saya. Tapi saya janji pada diri saya, dendam saya bukan sampai sini ni. Walaupun saya dah banyak kali pujuk hati saya unt maafkan die tapi masih tak boleh. Sakit tu masih terasa sampai sekarang dan takkan hilang. Jgan ingat saya senyap saya lupa apeyang die dah buat kat saya dulu. tak akan.. selagi saya tak lihat dia sakit macam dia sakitkan saya, selagi tulah hati saya takkan tenang. Saya tak mampu nak jadi seorang yang baik lagi bila saya tengok sikap dia tak penah berubah. So orang yang macam tu sekali sekala kena ajar baru die tau langit tu tunggi ke rendah. Tunggu jelah satu masa nnt saya datang di Melaka untuk selesaikan segala-galanya.

zzZZZZ~~~

14NOV09


Baru balik dari meeting. Tetiba terasa beban pulak kat kepala ni. Baru je abis beban exam dah kena pikir pasal dinner plak. Letihnye.. kalo nak ikutkan ati macam nak lari balik je. Mar pon macam dah blur. So saya je tadi yang macam banyak bercakap walaupun tu bukan bawah tugas saya. Tapi tak de lah lebih2 sgt sbb nnt dieorang cakap saya plak yang melebih macam saya yang jadi pengarah. Huhu. Saya cuma nak cover Mar yang dah pening2 lalat tu je.

Tadi tak sangka plak abang nasir ingat kat saya lagi. Saya plak yang lupe dia satu group ngan saya masa MMP dulu. sampai die cakap ade jugak orang tak ingat kat aku. hehe.. sori abang nasir. yelah die kan Presiden PMUKM. Mesti semua ingat n kenal. Saya je yang buat die bengang skit tadi. Haha.. tapi sebelom tu die dah malukan saya dulu. sebelom meeting unt seketriat jamuan ade meeting untuk sekteriat lain dulu. then Mala suruh saya n yang lain2 masuk sementara nak tunggu yang lain abis meeting. Saya n Mar orang petama yang masuk. Saya baru nak duduk tetibe je die cakap boleh tak awak keluar dulu dengan muke yang agak serius n selamba. Alahai malunye. Dah lah ramai umat kat situ masa tu. Semua pandang saya n Mar. tak tau nak letak kat mana muke terus keluar ngan perasaan malu yang tebal. Huhu.

Ape yang patut saya buat besok adalah pergi ke pasar n tanya pasal tempurung kelapa. Then saya tak dapat bayangkan macam mana nak bawak tempurung kelapa sebanyak 100 lebih nnt? Huhuhu. Tenaga kerja dah lah sikit. Budak2 first year semua dah balik dulu. Tak patot betol. Bukan tak di bagitau awal2 ade perkampungan seminggu selepas abis exam. Ni semua bagi alasan nak balik cepat. Ade itulah ade ni lahh. Huh!! Geram !! tapi padan muke tadi abang nasir cakap ajk2 yang balik awal tanpa alasan kukuh akan dikenakan demerit. Kalo macam tu baru adil. Patutnye time2 macam nilah dieorang kena ada. Sbb masa nilah nak settlekan semua perkara.. so saya , mar n kak ana jelah yang buat keja minggu ni. Entah bila lah nak dapat balik. Nak dapatkan test food pon tak tau bila. Mar suke buat keje sorang2. Saya pon mals nak cakap lebih2. Ikot jelahh kata tuan pengarah. Huhu.. yang penting sekarang ni cepat siap, cepat balik. Kena ingat abang nasir nak jumpe saya dua hari dari sekarang. Die nak tgk model tag meja saya. Apekah hasilnya nnt. Nantikan. Hahaha. Tapi saya tak pikir kalo dia nak tema colours of bollywood tu die nak tonjolkan tradisi orang india macam makan kat dalam daun pisang tu semua. Saya pikir bollywood nikan macam dunia keglamoran untuk industry perfileman kat india. Macam dah lari konsep. Kalo macam tu lebih baik wat tema colours of India. Huhuhu.. entahlahh.. pendapat saya je. Sayakn suke merepek smpai kdg2 membe2 sya suke gelakkn saya. Haha.. Dahlh.. saya nk tido. Dah pukul 2.03am. ngntok.. nite my page… muuuaaahh~~~

Saturday, November 14, 2009

--------------------------------------------

LELAKI MEMANG TAK BOLEH DIPERCAYAI.

Tuesday, November 10, 2009

Jangan Pernah Berubah- ST 12

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan

Reff:
Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Back to Reff

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya

sori....

Macam mana nak suke ngan orang yang kita tak suke. Dah cuba dah. Tapi kalo dah tak suke nak wat cam mana. Tetap tak kan suke jadinye. Kenapa lah sekarang ni ramai sangat makhluk2 yang mengganggu saya. Kadang2 serba salah jadinye. Pagi2 lagi saya belom bagun tetiba ade msg share topup masuk. Saya dah tau dah siapa yang bagi. Memang malam sebelum tu die ade telefon. Die call saya pon sbb sebelum tu die dah bg msg byk kali n saya tak balas2. Saya bagi alasan kredit tak de. Dia memang cakap besok dia nak topupkan saya. Saya mati2 cakap tak mau. Bukan ape. Kalo die dah topupkan tepakselah saya kene layan msg ngan die. taulah saya ni jenis yang tak suke msg2. Lagi2 ngan orang yang saya tak bape minat n anggap macam kawan je. Lagi lahh dia tu jenis ayat meleleh jee .. tak minat langsung! Huh!! Jadi sampai sekarang saya tak msg ape2 pon dengan die. macam serba salah plak jadinyee. saya boleh plak gune kredit yang ade dalam tu untuk call abang saya tadi. Byk gak luak. Hehehe.. ade gak manfaat die share kredit ngan saya tadi. Hehe. Jahat tak saya? Jahat kan. Sepatutnye layan lah jgk. Tapi bukan saya yang mintak. Saya memang tak nak. Sapa suruh bagi. Hahaha.. lagi pon bape je die share. 5 hengget je. Tak pe kan..

Okey… tadi siang abang saya dah datang amik printer saya yang besar gabak tu. Pandai2lh dia lah nak simpan n jaga barang2 saya tu. Pas tu tadi dah g centre celcom. So dah dapat simcard baru yang sebelum ni hilang tah ke mana. Pas tu saya dera abang saya tadi g cari kotak untuk saya. Kesian die. hahaha. Tapi die leh tanya nak ape2 lagi2? Okey lah tu. Bukannye teruk sangat tolong adik sendirikan. Tetibe je dengar msg masuk. Rasa bedebar-debar plak nak bukak. Jap ye.. saya nak g tgk.. huhuhu.. berita buruk.. ‘ifa sibuk lagi ke?’… nak jawap ke tak.. kalo jawap saya akan kene layan die sepanjang malam ni tanpa rela saya. Kalo tak jawap maknenye saya ni kejam sangat.. ok saya akan jawap tapi saya cakap saya ngantuk. Nak tido. Tapi tengok macam awal je lagi waktu sekarang. Macam tak logic plak. Layan jelah kejap. Sampai dua tiga msg je cukup lah kan. Untuk buat syarat je. Hehehe. Oke lah tukan. Susah sebenaye buat sesuatu dengan hati yang tak ikhlas walaupun benda tu mudah sangat. Sebab benda tu semua bukan lahir dari hati kita. kita buat pon dengan cara yang terpaksa. So saya jawap sepatah je. ‘sori’.. pas tu die jawap ‘ K. takpe owg paham’. Maknenye saya tak payah balas lagikan?? Bijak tak saya.. hehehehe... fuhh… legaaa…. Nak main game lagi bes… lalalala~~~

Monday, November 9, 2009

sendiri n sunyi..

Bosan.. tak ada apa nak buat.. pas tu perut asik mintak nak makan jee.. huk3.. bila lah nak dapat balik ni.. lama nye .. tadi pagi tunggu abang datang. Last2 sampai petang baru dia bagi msg. ‘besok boleh tak.. ari ni aku sibuk sikit.’ Eee geram nye. Penat je siap2 awal pas tu nak cancel plak. Ni lagi satu hal. Cam mana nak ngelak ngan seseorang nihh.. rimas lahh.. hari2 ajak kuar makan. Huhu. Tak mo lahh. Tak suke. Nnt gossip susah. Dia bukan macam orang lain. Semua orang kenal. Nnt org cakap saya ni awek die macam mana?? Huhuhu… tak mooo… besok nak cakap alasan ape lagi. Kalo saya asik ngelak je nnt die kata ape plak. Mesti die terasa ngan saya. Susahlahh kalo macam ni. Saya tak mo lah sebab2 macam ni saya dah tak bekawan ngan die lagi pas ni. Sebab tu saya tak suke bila ade yang suka kat saya. Macam gini lah jadinya. Kita akan melarikan diri dari die pas tu last2 jadi musuh… itu yang tak mo. Tapi kalo orang yang suke kat saya tu kebetulan saya pon suke kat die jgk tak pe…hehehe… amat dialu-alukan dan sedang menunggu nih… hihihi… (poyo je budak nih)…

Pastu tadi lagi sikit nak kene langgar ngan mat rempit ukm masa balik beli makan tadi. Tadi memang ujan. Nasib baik bawak payung. Biasalah time ujan mestilah jalan pelan2 nnt tegelincir jatuh ,saya jugak yang malu.. hehe. Sebab dah penah tekene dah dulu.. malunyeee.. then, saya rasa kan masa saya jalan tadi, memang dah cukup ketepi sangat. Saya memang perasan ade moto nak datang dari depan. Pas tu tetibe die belok sikit kearah saya lagi sikit nak laggar saya tau. Tekejut saya. Nasib baik tak beterabur makanan saya. Pas tu saya tgk die sambil buat muka tak puas ati. die pon tesengeh-sengeh macam kerang busuk pas tu terus bla. Nasib baik masa tu ujan agak lebat. Kalo tak nak je saya ketuk die ngan payung yang saya pegang tu. Huh.. garang tak saya… garang kan? Hehe..

Semalam saya dah kemas buku2. Malam ni saya cadang nak kemas baju2 saya. Ade berita baik yang saya tak perlu angkut jauh2 barang saya. Sebab stor kat depan bilik saya je. Nasib baik lah dok kat bilik ni. Untung saya. Hehe.. cume tinggal printer besok abang saya amik ngan barang elektrik lain. then ade lagi berita baik, mungkin mak saya datang amik saya kat sini sebab nnt 20hb nak terus betolak g langkawi. So cuti ni saya terus g holiday kat langkawi dulu. Mesti penat kan sebab dulu dah selalu dah ulang alik ke sana. Panas je rasa bontot ni.. bilalah nak sampai.. bilalah nak sampai.. tak sampai2… tapi ape2 pon bila kita sama2 ngan family kita, kita akan rasa setiap saat tu rasa happy sangat walaupun jauh n penat. Kita akan lebih hargai setiap saat bersama mereka bila kita jarang jumpe mereka. Memang dah rindu sangat ngan umi, ayah adik. Tak lupe jgk ngan kucing kesayangan lambo n carera. Rindu sangat nak peluk cium budak dua ekor tu… ermm….

Friday, November 6, 2009

Saat yang kutunggu2...

Ingin saya nyatakan disini bahawa saya sudah tamat final exam untuk sem ni…. Horeyyy!!! Hepi sgt.. tapi tak boleh balik lagi.. kene stay tak tau sampai bila. Janji ngan umi akan balik minggu depan. Tapi rasanya dua minggu lagi saya di sini sebab banyak perkara yang saya kene bereskan.. walauapepon saya tetap rasa lebih tenang sekarang berbanding dua tiga hari sebelum ni sebab tension sampai 2 hari saya tido lebih kurang 2 jam je. Jangan heranlah bila mata saya memang dah bengkak time masuk dewan pagi tadi. Nasib baik banyak hint yang lecturer bagi n bantuan soalan2 past year yang saya pungut entah dari mana sumbernyee. Kalo tak mesti mampos saya kene bace semua topic. Then Alhamdulillah kebanyakan soalan yang saya spot kuar memang byk kuar kat dalam paper exam. Pas tu discussion group ngan membe2 saya yang saya sayang, kak eda n fatin memang cukup membantu saya jawap exam kali ni. Cuma saya tak bape pasti ngan result paper mikro II saya sebab soalan memang susah n banyak saya hentam. Huhuhu… sedih kan.. kalo tak bape cantik gred paper tu, saya rasa memang saya nak repeat sbb 4 unit. Dia akan memberi impak besar kat CGPA saya nnt. Dah lah result sem2 lepas memang teruk sbb time tu kuat sangat berangan. Hehehe… ye ke??
Erm.. lagi satu masalah soal barang ni nak campak mana. Kenapelah kene kemas2 ni semua. Penatlah nak angkut barang kat dalam stor tu. Dah lah macam sadin. Habis hancur barang saya nnt. Barang dah makin bertambah. Kalo lah umah dekat. Kan senang. Betol tak? Saya rasa saya macam nak upah seorang pembantu untuk angkat barang2 saya nnt. Sebab saya memang betol2 tak larat. Siapa ek? Erm.. jap saya pikir… tapi siapa je ada kat kolej time saya nak balik nnt. Mesti semua dah terbang balik kampong. Then saya sorang2 kat paras ni ke??… huhuhu… takot nyee.. erm.. baru saya ingat, abang kandung saya kan ade dekat sini. Jadi kalo nak mintak tolong ngan die kene bgtau ngan umi dulu sebab die akan datang punye kat sini kalo umi yang suruh kan. Dan masa hari last nnt saya tak payah susah2 naik train g pudu atau seremban sebab die kan ade. Hehehe… sebenaye saya memang tak suke naik train then angkut beg besar2 pas tu sesak ngan ramai umat , dengan berpeluh2 mengankut beg.. uihshhhh memang tak suke.. kenapelah cuti sem saya tak sama ngan abang. Kalo tak leh sama2 balik ngan die. huhuhu.. lagi bes dapat jadi bos je kat sebelah.. hahaha.. tapi die tu payah. Kene support wet minyak baru nak gerak. Tak pelah. Biasalah adik beradik memang macam tu. Cube awek die.. laju je..
Tau tak saya lapa masa ni…. Eh2 tetibe plak… hehehe… maggi dah abis, biskut tak sedap, nak kuar malas sbb tak de sape nak teman. Pas tu bau plak orang sebelah bilik ni masak. Saya terbau sadin.. sedapnyeeee.. melelehh air liurrr ku… huhuhu… tak pe jap lagi saya wat air coklat mesti ilang lapa… saya makan awal sangat siang tadi sebab tu malam dah rasa lapa.. tahan yee perut sayang… huwhuwhuw…

Sunday, November 1, 2009

Saya nampak dia dari jauh tengok saya. Tapi saya buat2 tak tau je padahal dalam hati saya tau die tgh tgk saya. Saya cume nak tgk die nak tegur ke tak.. hahaha… ada berani tak?? Lama gak saya wat2 tak tau n saje je tgk2 tempat lain. Last2 die tegur jgk.. yeahh saya menang!! Suke3.. hehehe. Sebenanye tak ade rasa ape2 pun ngan die. cume nak uji die, sama ada die kenal lagi tak saya. Sebab saya baru je kenal die. Hehehe. Itulah namanye membe kene selalu tegur walaupun baru kenal. Jgn sombong2 selalu. Saya ni jenis suke tegur semua orang n saya akan layan semuanye same je. Sape2 yang dah lama kenal saya taulah perangai saya macam mana. Paling suke menyakat orang lain. Rasa best bile tgk dieorang marah. Tapi semua tu gurauan semata-mata. Budak2 laki yang mana tak kenal saya memang dieorg cakap saya ni sombong n senyap. Bile dah kenal baru dieorg tau saya ni gile2 orang nyee tau. Open memang open. Tapi taklah keterlaluan sampai cerita benda2 yang ngarut2. Itu saya memang tak suke. Hahaha.. kadang2 kelaka. Tapi sekurang2nye dapat gak ilmu pengetahuan siapa itu lelaki. Kalo nak diikutkan membe yang saya paling banyak simpan rahsia kekurangan die adalah oko. Sampai saya penat nak search kat tenet sbb nak setelkan problem lelaki tau tak.. tapi sekarang bile dah sihat n kuat, sombong lak ngan saya. Yelahh.. saya paham gak. Saya yang jarang balik. Die pon bz sbb final year. Kalo balik pon bukan nyee dekat UTM ngan umah saya. Bile cuti, die pon cuti gak. Payah kan.. tapi tak pelah. Die pon ade hidup die sendiri. Biasalah membe. Bile susah baru nak datang. Bila time senang terus lupe kite.. huhuhu…
Nak cite pasal lagi sorang budak tu. Saya kelirulah dengan die. entahlah. Saya malas nak layan sangat mainan perasaan ini. Payahkan?? Itulah nikmatnye bile kita single. Bile dieorg tanye saya single lg ke tak. Saya jawab ‘single n bnyk skandal’. Hahaha.. skandal tu maksudnye bukan anak2 ikan ataupun sugar2 dady saya tau.. skandal tu membawa pengertian yang saya bebas boleh kuar ngan sape2 yang saya nak. Tak ade sape yang boleh marah saya lagi.. saya dah tak terikat ngan mana2 perhubungan yang leh halang saya kuar ngan mana2 lelaki( membe) yang saya suke. Saya lagi suke macam ni. Interaksi saya akan lebih mudah berbanding bila saya bercakap ngan bf saya sendiri dulu. Saya boleh makan tanpa cover2 n saya boleh cakap ape yang saya suke tanpa pikir sangat soal perasaan. Kalo ngan bf tak leh macam tu. Semuanye terkawal n rimas kadang2. Lagi satu kelebihan menjadi single ialah, topup n bil telefon bulanan saya tak melambung macam dulu. Jimat sgt2. Telefon pon kalo tertinggal atau lupe nak bawak tak jadi masalah lagi. Saya tak kan risau kalo sampai dua tiga hari hset saya tak ada bateri. Hahaha. Tapi jap lagi kene bebel ngan umi tepon2 tak dapat. Cian umi saya risau. Hehehe.. membe2 pun bebel nak cari tak dapat. Dah lah dok sorang2. Call tak dapat. Ape2 hal jd sapa nak tanggung?? Sayang jugak dieorang ngan saya kan. Hehehe. Saya je suke ambil mudah hal2 macam ni. Walau ape pun saya tetap ceria dengan hari2 saya.
Saya pun tak tau kenape hari ni saya nak tulis banyak2. Sebab mungkin saya bosan tak de sape nak di ajak lawan bebual. Org tu bz. Msg abang, die tak balas. Baru saya ingat hari ni hari minggu. Terengganu keje. Huk3.. sape nak layan saya?? Sapa nak layan saya!!!! Saya bosan ni!!! Next paper hari rabu. Saya kena baca awal2 patutnye sebab ade tiga paper deret… saya masih mencari manakah mood saya ni pegi. Ohh mood study… datanglah kemari menemani saya yang comel ni… hehehe… perasan jee lebih.. tapi saya memang comel kan?? Hahaha…
Saya nak ingatkan pada diri saya sendiri ‘IFA JGN SUKE BUANG MASA MAIN GAME KAT FACEBOOK, PEGI BACE BUKU STUDY… JGN MALAS… DAPAT RESULT TERUK NNT BARU PADAN MUKE!!... ‘

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Popular Posts Widget