Wednesday, October 28, 2009

Owh Bulan..

Banyak perkara sedih tapi lucu yang terjadi pada saya sepanjang minggu peperiksaan ni. Itulah akibatnya bila kita terlalu suka study last minute. Sampai semua yang kita buat akan jadi serba tak kene. Alahai.. itulah nasib seorang aku yang bernama ifa.
Kadang-kadang ape yang berlaku pada diri kita mungkin ade hikmah di sebaliknya dan tak semua kekecewaan tu akan berpanjangan. Bila kita lihat orang lain bahagia kita juga akan turut rasa happy sebab kita tau dan kita pernah rasa ape erti kebahagiaan yang mereka alami tu. Walaupun hidup saya sunyi tapi masih ada yang dapat menceriakan hari2 saya n kalo dapat saya nak terus begini senyum selalu walaupun senyum ni bukan seperti senyum yang dahulu. Tapi saya tetap saya dan saya tak kan berubah melainkan itu terbaik buat saya. Hebatkan hidup ni. Macam2 yang boleh kita lihat, rasa n alami dan segalanya saya akan cuba untuk terima walaupun sakit n pedih.
Bila saya tengok dia, dia dan dia dalam hati saya berkata mereka tu bukan untuk saya. Saya bukan layak untuk mereka yang begitu hebat. Saya tahu kedudukan saya di mana dan mereka perlu memiliki yang lebih baik dari saya. Memang dulu saya takut dengan kehidupan mendatang saya, tapi saya perlu kuat untuk terima kenyataan hidup saya. Biarlah mereka kata apa pun sebab mereka tak tau ape yang ada pada saya semuanya kekurangan. Ape2 pun, saya harap sangat hubungan sahabat ini takkan berakhir disebabkan diri saya.

Friday, October 23, 2009

Sampai bila??

Minggu ni mmg nak majuk ngan orang tu. Tak pelah tahan sikit. Dia mmg suke je kalo saya tak tegur die. Die kan banyak keje kene buat. Saya ni suke jd penyibuk je. Huhuhu… lagi pun saya ni sape je lah kan. Cume kawan biasa yang dok jauh dari die. Mana die nak pandang saya sangat. Mana saya tau die wat ape kat sana. Mana saya tau die tu siapa. Saya cume nak pikir biasa, n dia sama je macam kawan2 saya yang lain. Saya tak kan kisah kalo dia tak mo tegur saya lagi pon. Tapi boleh ke?? Huhu.. saya tak suke ape yang saya rasa sekarang ni. Benci3… dia jahat.. saya tak suke dia wat saya macam ni… tapi bukan salah die. Saya yang mengade2 tetibe nak rasa pelik macam ni. Entah2 die tak penah pikir kat saye pon. Saya je yang perasan sendiri… huhu.. sedeynyee idup ni…

Thursday, October 22, 2009

Jadual Peperiksaan Sesi 2009/2010 Tahun 2 Semester 1

  • 26/10/2009 (15.30-18.00) (DECTAR) (179)
EKONOMI BANDAR DAN WLAYAH
  • 29/10/2009 (12.00-14.30) (DT ABDULLAH M.SALLEH) (603)
MIKROEKONOMI II
  • 30/10/2009 (08.30-11.00) (DT ABDULLAH M.SALLEH) (450)
EKONOMI PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA
  • 31/10/2009 (10.30-11.30) (DECTAR) (302)
KURSUS PENGURUSAN PERSATUAN I
  • 4/11/2009 (08.30-11.30) (DGEMILANG) (477)
EKONOMI ANTARABANGSA
  • 5/11/2009 (8.30-10.30) (DGEMILANG) (20)
EKONOMI PEMBANGUNAN
  • 6/11/2009 (8.30-10.30) (DECTAR) (205)
EKONOMI MALAYSIA

School of Economy fwen...









Wednesday, October 21, 2009

Malangku...

Minggu ni saya sedih sgt.. macam2 jadi kat saya.. hari isnin tertinggal simkad kad kuanter celcom. Pas tu bile nak bace nota baru perasan nota tak lengkap. Hari selasa jumpe abang, tapi tetibe bgaduh ngann die. Saye kot yang emosi sgt. Salah kecik pon diperbesarkan. Entahlahh.. salah die jgk layan sy macam bukan adik die.. pas tu td tersilap naik bas yang menyebabkan saya kene jauh jalan kaki masuk dalam… huhuhu.. penat tau takk!! Knp ifa cuai sgt ni?? Wht ur prob ifa??? Harap2 kecuaian ni tak akan berlarutan sampai minggu dpn. Mggu dpan dah nak exam. Saya tak mo cuai jawap exam… huhu…

Monday, October 19, 2009

Benci.. bkn musuh

Hari ni hari jadi die. Aku rase tak salah kalo aku tak ingat. Pagi2 lagi die dah call aku macam nak mintak kesian suruh aku ingat birthday die.. bile aku ingat2 balik aku jadi benci sgt ngan die. Setiap kali aku becakap dengan die aku tak boleh nak cakap dengan nada seperti dulu. Aku dah betol2 tawar hati dengan die. Ape maksud yang die nak? Die nak aku atau pun die tamak? Aku tak suke bermusuh. Tapi boleh ke aku berkawan dengan die dalam masa yang same aku ade simpan rasa dendam kat die. Aku cube nak lari dari die. Tapi kenape die tak sudah2 kejar aku. aku dah bagi peluang yang luas pade die untuk cari peganti aku. tapi kenape bile mase kite dah berpisah, baru die nak hargai diri aku? sbb tu aku benci bercinta. Dan aku takkan bercinta lagi melainkan pada suami aku nnt. InsyaAllah…

my Edit pic.





Sunday, October 18, 2009

Fall for u...

The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before?
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breath
Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed, but I have loved you from the start

Ohh, but hold your breath
Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in, I'm yours to keep
And hold on to your words 'cause talk is cheap
And remember me tonight when you're asleep

Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find

Tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

Saturday, October 17, 2009

Selamatkan die...

Hari ni saya rase geram sgt. Walaupun perkara ni tak ade kena mengena dgn saya tapi die tu kawan saya. Die tu kawan baik saya. Ape yang dia lalui saya pernah rasa. Memang susah bila hati dah terikat dengan perasaan cinta. Tapi patutkah kita masih percaya pada dia bila dia dah menduakan kita?? Saya tak mahu ajar dia supaya benci kepada lelaki. Tapi saya mahu dia jangan mudah percaya dengan janji lelaki. Saya tak mahu dia alami ape yang saya rasa sebelum2 ni. Sebab saya tahu rasa tu memang sakit sangat dan perlu makan masa untuk diubat. Saya juga tak mahu dia terlalu tunduk dengan perasaan cinta sampai dia mudah sangat memaafkan kesilapan mereka2 yang jahat tu!! Saya sayang kawan2 saya. Saya nak tengok mereka bahagia. Salah ke kalo saya halang hubungan mereka?? Atau salah ke kalo saya biarkan je??

Wednesday, October 7, 2009

Love is hurt...

Cinta.. bukan aku tak sudi kepadamu cume aku perlukan waktu. mudah milikimu tapi sukar untuk menilai kehendakmu. Bila cinta hadir terasa hati ini seakan-akan terusik menginginkannya. Tapi aku masih tegar untuk menerimanya kerana aku tahu aku masih mampu hidup tanpa cintanya. Cinta bukan mainan untuk dipergunakan sebagai pengubat kedukaan. Tapi cinta adalah sebuah perasaan tulus yang datang dari hati untuk sehidup semati. Bila cinta berkata soal perpisahan maka terbitlah kekecewaan yang datang bagaikan menghiris kenangan-kenangan cinta yang indah bersamanya. Wahai cinta, apakah sebenarnya dirimu? Layakkah aku memiliki keikhlasan dirimu terhadap ku. Bilakah waktunya aku akan menerima kepastian cinta. Biarlah sepi menemani waktu hidupku kerana aku masih menunggu, satu yang benar2 untukku….

Tuesday, October 6, 2009

Hidup...

Hidup adalah pejalanan yang kita tak tau bile akan hentinya. Walaupun kita dah tentukan kemana arah yang kita ingin tuju,tapi tak semestinya kita akan capai keinginan dan kemahuaan kita tu. Bersyukur dengan ape yang kita miliki tak semestinya kita akan sentiasa senang dengan kelebihan orang lain. Bila kita rasa diri kita sunyi tak semestinya juga kita perlukan teman. Kadang-kadang hidup ni keliru dengan kehendak yang kita inginkan. Macam-macam kemungkinan yang akan berlaku walaupun pada awalnya kita cegah dia daripada menyerang diri kita. Keadaan dan perasaan memakse diri kita lakukan perkara2 luar kawalan. Aku pun tak tahu siapa aku dan di mana letaknya aku. dan aku pun tak tahu siapa dia dan ape yang dia rasa. Kadang2 aku nantikan pengakhiran hidup ini supaya aku behenti daripada pejalanan yang tak pasti ini. Tapi cukupkah aku untuk mengadap Ilahi? Ya Tuhan ku. Tetapkan lah jiwa ini. Sesungguhnya pekara silam yang aku lalui memang cukup perit untuk aku padamkan dalam ingatan aku ini. Aku tak mahu membenci mahupun dibenci. Tapi cukupkah sekadar untuk memaafkan supaya tepadam luka di hatiku ini?

Thursday, October 1, 2009

Kejamnya Cinta

Bibir manusia terlalu mudah melafazkan cinta tapi dapatkah hatinya setia pada kita?…

Manusia tidak dapat lari dari bercinta kerana kehadiran cinta itu lazimnya tanpa diundang dan tanpa diharap. Hanya insan itu sahajalah yang dapat menilaikan adakah dirinya sudah bersedia menerima cinta itu atau tidak.

Cintai jangan sesekali dihampiri jika tidak sanggup menanggung risikonya. Cinta sememangnya indah kerana kita hidup dalam khayalan. Cinta sememangnya unik kerana kita asyik diulit mimpi yang indah-indah belaka. Apabila perpisahan mendatang barulah kita tersentak dari lamunan. Kemudian kita akan sedari cinta hanyalah permainan nafsu yang membawa kesengsaraan dan penderitaan yang amat menyeksakan.

Meskipun kesalahan atau kesilapan itu boleh dimaafkan tetapi janganlah berbicara sampai menyakiti dan menyinggung hati orang lain kerana kemaafan itu bukanlah pengubat hati yang terluka kerana hati yang terluka itu tetap akan terluka.

Biarlah kita menguasai cinta, jika gagal bererti kita masih berupaya melawan perasaan kecewa sekalipun teramat pedih, luka dan sengsara.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Popular Posts Widget